Trükköznek a gázzal? Rákkeltő anyagok a ruhákban - Hírösszefoglaló

Pénzcentrum2013. február 3. 13:02

Meglepő fotókat készített a napokban egy lakossági gázfogyasztó. Szokatlan színnel égett a gáz és a beszámolók szerint fűtőértéke sem volt megfelelő. Heti hírösszefoglalónkból kiderül, mi ennek az oka. Egyes cikkeinket a kiemelt címekre kattintva tudsz elolvasni. Beszámoltunk a héten megrendezett devizahiteles konferenciáról, kiderítettük, mi lehet szennyező egy ruhában és megmutattuk a legújabb hungarikumokat is.

Trükköznek a vezetékes gázzal? Képeken az igazság
Meglepő fotókat készített a napokban egy lakossági gázfogyasztó. Konyhai gáztűzhelye tűzrózsája ugyanis nem éppen a megszokott színben égett, s fűtőértéke sem hozta a maximumot. Vajon a szolgáltató trükközött a keverékkel? A Pénzcentrum.hu utánajárt a jelenségnek.


A hideg miatt egyre gyakrabban esik szó a gázról, egy másik cikkünkben is ő a főszereplő:

Döbbenet! Slaggal lopták a gázt a nyírségi faluban
A TIGÁZ szakembereinek a rendőrség segítségét kellett kérnie ahhoz, hogy megszüntethessenek egy életveszélyesen kialakított gázlopást Encsencsen.

De van, ahol fűtés nélkül is forró a hangulat:

Van megoldás a devizahitel-csapdára! Mesélnek a megfejtők
Felfokozott hangulat uralkodik azon a pénteki konferencián, amit Doubravszky György, a pénzügyi jogok nemrég kinevezett biztosa szervezett. A "Hiteles párbeszéd" a "devizahitel" probléma lehetséges megoldásairól nevű rendezvényen közgazdászok, a hiteleseket képviselő civil szervezetek vezetői valamint a Magyar Bankszövetség vesz részt - a Pénzcentrum.hu a helyszínről tudósított.

A heti feladat, nézd meg mennyit tudnál spórolni a bankszámládon.

Végre kiszámolhatod: találd meg te is a legjobb számlát!
Saját számládat is összehasonlíthatod más bankok ajánlataival a BankRáció.hu legújabb kalkulátorával. Ha kíváncsi vagy, mennyibe kerülne máshol a bankolás, most kiszámolhatod és akár racionalizálhatod is költségeidet, amivel tízezreket spórolhatsz évente.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Megjött a hungarikumok legfrissebb listája
A napokban elfogadták az első hivatalos hungarikum listát. A Hungarikum Bizottság a Magyar Tudományos Akadémián megtartott ezévi első ülésén állította össze a hungarikumnak minősülő nemzeti értékek összesítését. Ezen mások mellett szerepel például a mohácsi busójárás, a matyó népművészet, Hollókő ófalu, vagy a Hortobágyi Nemzeti Park.

Interneten adod el a dolgaidat? Vért izzadhatsz az adózás miatt
Alaposan meggyűlhet a bajuk a magánszemélyeknek a 2012. évi adóbevallás kitöltésével, ha nemcsak munkaviszonyból, hanem önálló tevékenységből, például üzletszerű internetes ingó értékesítésből is származott jövedelmük. Az adóhatóság honlapján közzétett 2012. évi személyi jövedelemadó (szja) bevallás nyomtatvány hibás, és a mellékelt kitöltési útmutatóval sem mennek sokra az adózók.

EVA: korai volt még temetni az egyszerűsített vállalkozói adót
A szakértői várakozásokkal szemben egyelőre nem vérzett el az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) az újfajta kisvállalati adók bevezetésével. Az adóhatóságtól és a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott információk szerint még mindig nagyjából 56 ezer vállalkozás véli úgy, hogy az eva a legmegfelelőbb adózási forma számára.

Rákkeltő, veszélyes anyagokat találtak magyarországi ruhákban
Ijesztő eredményt mutat a Greenpeace International vizsgálata, amely szerint a vezető divatcégek olyan ruhákat forgalmaznak, melyekben lévő veszélyes vegyi anyagok a környezetbe kijutva hormonzavarokat okoznak, vagy akár rákkeltő anyagokká bomlanak. A Greenpeace 141 ruhadarabot vásárolt a világ 27 országában, köztük négyet Magyarországon.

Otthonszülés: mennyibe kerül, mennyire veszélyes?
Néhány éve hatalmas port kavart a Geréb Ágnes által fekarolt mozgalom Magyarországon. Bár a zaj némileg elült, még ma is rengeteg a bizonytalanság a témában. Legális vagy illegális az otthonszülés? Miért utasítja el a legtöbb egészségügyi intézmény és orvos? Veszélyes? Mennyibe kerül? Miért akar egy nő egyáltalán az otthonában szülni? Schanda Mónika, független bábával beszélgettünk. Interjú

Jön az IKEA webáruháza! Kiderült az időpont
A trendekhez igazodva az IKEA is készül webáruházának indítására, igaz, néhány évet még várniuk kell a magyar vásárlóknak. Várhatóan ugyanis 2016-tól rendelhetjük meg a svéd lakberendezési óriás termékeit az internetről a cseh-magyar-szlovák régióban - hangzott el a lakberendezési lánc szerdai sajtótájékoztatóján.

Címkék:
hungarikum bizottság, hungarikum lista,