Tigáz ügyfelek, figyelem! Fontos változás jön

Pénzcentrum2013. január 29. 13:04

Együttműködési megállapodást kötött a TIGÁZ Csoport és a Magyar Posta Zrt., amelynek értelmében 2013. február 1-jétől postai munkatársak végzik a gázmérők leolvasását a TIGÁZ szolgáltatási területén. Március 1-től pedig a leolvasás rendje is megváltozik.

A fogyasztók szempontjából csak a gázmérőt leolvasó személye jelent változást. A leolvasást végző postások a TIGÁZ által kiadott igazolvánnyal is rendelkezni fognak. Az éves fogyasztás és számlázás alapjául szolgáló leolvasások ütemezésén a TIGÁZ nem változtat, a tervezett időpontok pedig a gázszámlán továbbra is változatlanul, előzetesen feltüntetésre kerülnek. A leolvasás alkalmával a postai munkatársak az eddigi módszerhez hasonlóan, nemcsak a mérőállást rögzítik, hanem dokumentálják a fogyasztói helyet, digitális fényképet készítenek a gázmérőről.

A leolvasás rendje is megváltozik

A TIGÁZ 2013. március 1-jétől bevezeti az éves leolvasási ciklusok közötti, úgynevezett "harmadéves leolvasást", ami 4 havi gyakorisággal történő leolvasást jelent és szintén a Magyar Posta Zrt. munkatársai végzik. Az eddigi törvény szerinti egyszeri éves kötelező leolvasást tehát évi 3 mérőleolvasási esemény váltja fel, az eredményeket pedig az éves elszámolásban veszik figyelembe.

Azoknak a fogyasztóknak, akik a havi diktálást választják, az eddigi gyakorlatnak megfelelően, havonta kell elküldeniük a pontos mérőállását. A havi számla továbbra is az elküldött mérőállás, vagy annak hiányában becslés alapján fog elkészülni.

 

Címkék: