Panelmutyi: na ez nem a Mi Havannánk

Pénzcentrum2012. július 16. 09:01

Hiába zárult le papíron a "Mi Havannánk" program, máig van olyan épület, amelyet nem adtak át. Így természetesen késik az uniós támogatás is, a felvett hitelt viszont már fizetni kell - írja a Népszabadság.

A "Mi Havannánk" rehabilitációs program legjelentősebb beruházása, a Csontváry utca 30-38. szám alatti háromszáz lakásos társasház felújítása mind a mai napig nem fejeződött be hivatalosan, az elvégzett munkát ugyanis még nem vették át.

Így az uniós és állami támogatások egy részét sem hívhatta le a társasház. A különféle pályázatok révén nyert támogatások csak a költségek (217 millió forint) felét fedezték, a másik részére hitelt vett fel a ház, amelyet le is hívtak és a bank minden hónapban le is emeli az esedékes törlesztőrészletet.

A felvett hitelt viszont már fizetni kell. A felújításból származó megtakarítás pedig korántsem sem fedezi a törlesztést. A lakók viszont nem akarnak több közös költséget fizetni. Nekik nem ezt ígérték. A ház adóssága napról napra duzzad. A hitelezők türelme fogyatkozik. A támogatások felvételének, lehívásának lehetősége sem a társasházon múlik - ehhez a kivitelezőnek be kellene fejeznie a felújítást.

 

Címkék: