Ismét zuhanásba váltott a lakáspiac

Pénzcentrum2012. május 2. 15:34

Idén áprilisban 7 306 ingatlan adás-vétel bonyolódott Magyarországon. Így a tranzakciók száma a végtörlesztési- és egyben idei csúcsnak számító januárt követően láthatóan kezdi újra megközelíteni a tavalyi szintet.

A tranzakciók száma a végtörlesztési- és egyben idei csúcsnak számító januárt követően láthatóan kezdi újra megközelíteni a tavalyi szintet. Az áprilisi hónap még így is 5 százalékkal magasabb, mint a végtörlesztés előtti átlag és 13 százalékkal jobb, mint egy évvel ezelőtt ugyanekkor - derül ki a Duna House legfrisebb tranzakciószám becsléséből.


Beszédes lehet a tavalyi gyenge április, amelyet követően ismét jó értékeket produkált a piac. Idén is bekövetkezhet ugyanez, ugyanis bíztatóak  a májusra vonatkozó prognózisok, és azt sem szabad elfelejteni, hogy munkanapokat tekintve rövid volt a hónap, húsvéti iskolaszünettel tarkítva.

Az idei első négy hónap közel 40 százalékkal teljesített jobban a tavalyi első harmadnál, igaz ott a moratórium fékezte, idén a végtörlesztés pörgette a piacot, így látványos a különbség.

 

Címkék: