Százezreket is bukhatnak a háztulajdonosok a nagy hideg miatt

Pénzcentrum2012. február 3. 15:32

A Magyar Víziközmű Szövetség közleményben hívja fel a figyelmet, hogy az elkövetkező napokban várható nagy hideg miatt készítsük fel a vízmérőaknákat, a kerti csapokat, a fagy által veszélyeztetett, falon kívül futó vízvezetékeket a fokozott hidegre.

Mint írják, különösen veszélyeztetettek azok az ingatlanok, nyaralók, amelyek a téli időszakban fűtés és felügyelet nélkül vannak. Nem csak a vízmérő aknákban, hanem a fűtés nélküli helyiségekben és pincékben is fagyveszélynek vannak kitéve a vízmérők és a vízvezetékek.

A szövetség arra kéri a lakosságot, hogy aki vízszivárgást észlel, haladéktalanul jelentse be vízszolgáltatójánál a vízdíj számlán szereplő elérhetőségen.


A házi ivóvízhálózaton a fagyás következtében elfolyt vízmennyiséget éppúgy ki kell fizetnie a fogyasztónak mintha azt elfogyasztotta volna, továbbá az elfolyt víz súlyosan károsíthatja, veszélyeztetheti az értékeket és az ingatlanokat. A fagy által károsított vízmérő cseréjének a költségét is a felhasználónak kell megfizetnie. A vízelfolyás következtében keletkező kár összege a több százezer forintot is elérheti.

Címkék: