Jövő hét végéig marad az extrém hideg: -25 °C fok is lehet

MTI2012. február 1. 20:36

A jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét végéig folytatódik a rekord közeli hideg, enyhülésnek egyelőre nyoma sincs. A következő héten néhol akár mínusz 25 fok is lehet - közölte Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Mint elmondta, a következő napokban egyre hidegebb időre kell készülni. Több helyütt napközben sem lesz mínusz 10 Celsius foknál magasabb a hőmérséklet. Több helyen erős, viharos szélre is számítani lehet. A meteorológus közlése szerint péntek estétől vasárnap éjfélig várható az országban havazás. A jelenlegi előrejelzések szerint az Alföldön akár 20-40 centiméter hó is eshet, a fővárosban 10-20, a Dunántúlon 5-10 centiméter vastagságú hótakaróra lehet számítani.

A jövő hét folyamán a havazás megszűnik, de a hét végéig tartós hidegre van kilátás, néhol akár mínusz 25 fokig is csökkenhet a hőmérséklet - tette hozzá Reisz András.

Időközben az Országos Meteorológia Szolgálat módosította a honlapján közzétett, a szerdai napra vonatkozó figyelmeztetést. Eszerint az extrém hideg miatt jelenleg hat megyében - Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén - van érvényben citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés. A jelenlegi előrejelzésben csütörtökre ugyanerre a hat megyére adott ki extrém hidegre vonatkozó figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

A honlapon olvasható tájékoztatás szerint szerdán az esti óráktól északkelet felől még az eddigieknél is több fokkal hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Csütörtökre virradó éjszaka a minimum hőmérséklet Borsod, Szabolcs és Nógrád megyében mínusz 20 Celsius-fok közelében várható, miközben Borsodban és Szabolcsban erős, óránként 45-60 kilométeres sebességű széllökések is kialakulhatnak. Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében mínusz 15 fok körüli minimum hőmérsékletek mellett 40-50 kilométeres erősségű szél valószínű.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: