Kilakoltatott családok a fagyhalál markában

Pénzcentrum2011. október 21. 08:31

Az önkormányzati lakások nem fizető bérlőit csak télen védi az utcára kerüléstől a moratórium, az önkényes lakásfoglalókat pedig akkor sem - írja az Index.

Évente több ezer kilakoltatást hajtanak végre. A legtöbb kilakoltatást önkormányzati bérlakás adós lakójával szemben hajtják végre, s csak az esetek kis részében van szó önkényes lakásfoglalókról vagy éppen devizahitelesekről.

A szokásos téli kilakoltatási moratórium viszont csak decemberben lép életbe. Ugyanakkor vannak olyanok, akiket az sem véd meg a kilakoltatástól, és csak az önkormányzatok jóindulatán múlik, hogy lakás nélkül maradnak-e a hidegben.

A bírósági végrehajtásról szóló törvény december elsejétől március elsejéig tiltja a kilakoltatást, pontosabban előírja, hogy "a lakóingatlan kiürítésének foganatosítását" ezutánra kell halasztani.

Ugyanakkor a kilakoltatás kötelező elhalasztása nem vonatkozik sem az önkényes lakásfoglalókra, sem azokra, akiket korábban rendbírsággal sújtottak, mert nem tettek eleget valamilyen kötelezettségüknek a végrehajtási eljárásban, vagy akadályozni próbálták a végrehajtást végző hatóság intézkedését.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: