Így is küzdenek a magyar családok a magas fűtésszámla ellen

Pénzcentrum2011. október 2. 20:09

A gázárak folyamatos emelkedése miatt a szilárdtüzelésű termékek évek óta terjednek Magyarországon is. Egyre népszerűbbek a kályhák és kandallók.

A várakozások szerint tovább nő azon vásárlók köre, akik ésszerű keretek között kívánják korszerűsíteni, kicserélni otthoni fűtéstechnikájukat. Sokan rájöttek ugyanis arra, hogy egy energiatakarékos megoldás jobban "kamatozik", mint egy pénzügyi befek-tetés és már az első fűtési szezontól jelentkezik a haszna.

A tavalyi évben nagyon népszerűek voltak a csempés kandallók - tájékoztatta lapunkat a Praktiker barkácslánc, az idei évben is számítanak ezek jó forgalmára, ennek megfelelően nagyobb mennyiségeket kötöttek le a beszállítóknál.

Az áruházlánc tapasztalatai szerint a magyar vásárlók leginkább ár-érték alapján döntenek ebben a szegmensben is vásárlás idején, de nyilván fontos szempont, hogy lakásban vagy házban lakik-e a fogyasztó. A lakásokhoz leginkább a kiegészítő fűtést vásárolják, ide tartoznak a dizájn kandallók is, míg a családi házban élők el tudják helyezni a nagyobb kandallókat is, illetve ők vásárolják a kazánokat és a vízteres kandallókat is.

A legolcsóbb termékek piacán igen nagy árverseny van, de hosszú távon mindenképpen megéri a minőségbe fektetni. A kandallók közül a "sima" és a vízteres típusra van a leginkább kereslet, utóbbival akár több radiátor is fűthető, így több helyiséget is fel lehet melegíteni otthonunkban.

Címkék: