Delfináriumot is építene Szlovákiában a TriGranit

Pénzcentrum2010. június 24. 10:18

A 1.5 milliárd eurós beruházásnak szánt szlovákiai Metropolis óriásprojekt keretén belül delfináriumot is építene a TriGranit - értesült az Új Szó. A pozsonyi újság cikke szerint a delfinárium elsősorban a tervezett kaszinó építését ellenző közvélemény meggyőzését szolgálja.

Az Új Szó cikke úgy fogalmazott, hogy a TriGranit újabb fegyvert vetett be a Metropolis megvalósítása érdekében, és a delfinárium tervének bejelentése arra enged következtetni, hogy a fejlesztő nem adja fel a harcot a kaszinót ellenzőkkel szemben.

Mint korábban megírtuk, a TriGranit Pozsony határában szórakoztató- kereskedelmi- és - konferenciaközpontot tervez megépíteni mintegy 1,5 milliárd eurós befektetéssel. A Metropolis többfunkciójú fejlesztés lenne, melyben helyet kapna többek között egy óriáskaszinó is. A kaszinót a TriGranit tavalyi bejelentése szerint az amerikai Harrah’s Entertainment üzemeltetné.

2010.03.09 15:55
Nemet mondtak Demján kaszinóvárosára
2010.03.03 08:59
Az egyház is Demjánék beruházása ellen fordult
2009.10.13 15:18
Gigantikus projektet mutatott be Szlovákiában a TriGranit

A kaszinó terve azonban hiába nyerte el az akkori szlovák kormány tetszését, a pozsonyi városvezetés, az akkor még ellenzékben lévő Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH), valamint a szlovákiai katolikus egyház tiltakozott a TriGranit tervei szerint. Andrej Durkovsky pozsonyi főpolgármester még tavaly decemberben kijelentette, hogy szívesen látják a szóraskoztató-, kereskedelmi- és konferencia-fejlesztéseket, azonban a kaszinó ötletét elvetik, mert az véleményük szerint a "szervezett bűnözést, a pénzmosást, a kábítószereket és a játékfüggőséget" hozza magával.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kaszinó építése ellen akkor felemelte hangját a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) is. Daniel Lipsic, a párt parlamenti képviselője kifogásolta azt is, hogy a Fico-kormány gyorsított eljárásban fogadta el azt a törvényt, mely a 40 millió eurónál nagyobb forgalmat bonyolító kaszinók számára kedvezményes adózást tesz lehetővé. A törvénymódosítás értelmében a nagy kaszinók nem a többi kaszinóra érvényes 1500 euró/játékasztalnyi adót fizetnék be, hanem fokozatosan csökkenő adóteherrel számolhatnának, mely a bevételük arányában kerülne megállapításra.

A helyzetet a TriGranit szempontjából vélhetően tovább bonyolítja az is, hogy a projekt mellett határozottan kiálló Fico-kormány időközben elbukta a szlovákiai választásokat és várhatóan négy eddigi ellenzéki párt alakíthatja meg az új kormányt. A koalíciónak tagja lesz a kaszinó tervét tavaly élesen bíráló KDH is.

A TriGranit korábban azt nyilatkozta az ügyben, hogy hajlandó esetleg a kaszinó területét módosítani, ám világossá tette, hogy a kaszinó nélkül nem valósul meg a Metropolis. Ha a főváros kereszténydemokrata képviselői továbbra is megtorpedózzák a tervet, akkor a TriGranit végső esetben kivár az őszi önkormányzati választásokig.

Címkék:
trigranit,