12 tipp: spórolj tízezreket a Zöld Kampánnyal!

Pénzcentrum2010. február 2. 14:02

Egyre kevesebbet költünk kultúrára, ruhára, szórakozásra és még így is előfordul, hogy a rezsiszámla fájdalmasan tátongó űrt hagy a pénztárcánkban a hó végére. Pedig létezik egy sokkal kézenfekvőbb és hatékonyabb módja is a költségeink lefaragásának.

Jelentős összegeket takaríthatunk meg ugyanis azzal, ha a régebbi, gyakran már picit leharcolt háztartási eszközeinket újabbra, modernebbre cseréljük. Nem azért mert szebb a kijelzője vagy lekerekítettebbek a sarkai és jobban mutat a lakásban, hanem azért, mert "zöldebb"! Az elmúlt évtizedben ugyanis egyre inkább előtérbe kerültek a környezetbarát technológiák, amelyek most már a mindennapjainkba is beköltözhetnek.

A zöldülő Euronics Műszaki Áruházlánc a környezetbarát technológiák elkötelezett híve, és 2010 februárjától erre bátorítja a fogyasztókat is. Az Euronics Zöld Kampány ebben próbál segíteni és már a vásárláskor a garanciajegy mellé megkaphatjuk azokat a jó tanácsokat, amelyekkel nemcsak a környezetet, hanem a családi kasszát is kíméljük. Egy ökobarát fogyasztó akár több tízezer forintot is megfoghat.

Euronics Tippek

1. A zöld technológiára költött pénz már középtávon sokszorosan megtérül, amellett, hogy egy új háztartási eszköz boldog tulajdonosai is lettünk.
2. Figyeljük a termékeken feltüntetett matricákat, amelyek a környezetvédelmi és energiatakarékossági besorolásokat árulják el!
3. Ápoljuk a háztartási gépeket, meghálálják a törődést. Belül is legyenek tiszták és vízkőmentesek, mert a lerakódott szennyeződés rengeteg energiát lop el.
4. Kerüljük a hosszú és magas hőfokú programokat! A kisebb szennyeződésekhez elég a 30°C fokos gyors üzem is.
5. Csak annyi mosószert használjunk, amennyi a szennyeződésekhez valóban szükséges!
6. Az enyhébben szennyezett ruhákat és edényeket ne mossuk intenzív programon!
7. A félig üres mosó- vagy mosogatógépet ne indítsuk el! (A zöld gépek már ezt is "ökosan" oldják meg, hiszen felismerik, hogy a betöltött mosandóhoz mennyi víz és energia szükséges.)
8. Ha tehetjük, akkor használjuk ki az éjszakai áram utódaként bevezetett "vezérelt áram" lehetőségét!
9. Nem kell mindig agyoncentrifugázni a ruhákat. A teregetett ruha jobb illatú is.
10. Feleslegesen ne nyitogassuk a hűtőszekrényt, egyszerre tegyünk be és vegyünk ki mindent, amire szükségünk van!
11. A hűtőszekrény nem fagyasztó! Az élelmiszerek többsége 6-7°C fokon is eláll.
12. A hűtőt a konyha leghidegebb pontjára állítsuk, minél távolabb a tűzhelytől vagy a fűtőtesttől.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az áruházlánc szakértői szerint nem árt tájékozódni a vásárlás előtt, mert az olcsóbb, nem mindig olcsóbb. Egy zöld beruházás és a környezetbarát gondolkodás együttese hamar meghálálja magát és rövid idő belül érezhető lesz az eredménye. A jutalom pedig nem marad el: a kék bolygó, továbbra is az maradhat, az ökobarát pedig sokat takaríthat meg.

Címkék: