Rekordot döntött a kényszerárverések száma!

Pénzcentrum2010. január 14. 14:02

A RealtyTrac ingatlanpiaci elemző adatai szerint rekordot döntött az Egyesült Államokban a kényszerárverések száma. Az utolsó három hónapban egymillió család vesztette el otthonát. A Moody's szakértői szerint idén további 2,4 millió ingatlan kerülhet kalapács alá.

2009-ben 21 százalékkal, 2,82 millióra nőtt azon lakóingatlanok száma, melyek ellen kényszerintézkedéseket kezdeményeztek - derül ki a RealtyTrac statisztikáiból. Ez azt jelenti, hogy hozzávetőleg minden 45. amerikai otthon elárverezés fenyegetésének volt kitéve - írja a MarketWatch.

Tavaly júliusban tetőzött a bedőlt lakóingatlan-hitelek miatt árverezések iránt benyújtott kérelmek száma, akkor 361 ezer lakást érintett, majd onnantól kezdve négy hónapig javulás követekezett, decemberben azonban ismét megugrott a kényszerintézkedések száma.

Az ingatlanpiaci elemző cég prognózisa szerint azonban 2010-ben sem lehet még jelentősebb javulásra számítani, leghamarabb 2011-ben jöhet fordulat.

Az államok közül Nevada a "legfertőzöttebb", az USA összes kényszerintézkedéssel érintett lakóingatlan közül minden tizedik ebben az államban található ugyanis. Egy év alatt 44 százalékkal nőtt itt a bedőlt hitelek miatti eljárások száma.

Címkék: