A gázrobbanás után nagyobb a baj, mint gondolták

Pénzcentrum2010. január 14. 17:32

A gázrobbanásban megsérült V. kerületi házban sokkal nagyobb a károk keletkeztek, mint azt a szakemberek eddig gondolták. A függőfolyosót már járhatóvá tették, hogy a tulajdonosok - felügyelet mellett - ki tudják hozni az értékeiket, de a fokozott omlásveszély miatt még nem kezdődhetett meg a helyszíni tűzvizsgálat.

A ház külső falsíkjára egy teherliftet szerelnek a munkások, ennek segítségével szállítják le a zsákokba szedett építési törmeléket, valamint a legfelső szinten található kiégett lakásban található dolgokat. A tűzoltóság szakemberei mindent átvizsgálnak, a tapasztalataikat jegyzőkönyvben rögzítik.

A Balaton utcai társasház 5. emeletén megsemmisült három lakásba még mindig nem tudnak bemenni a tűzvizsgálók és a rendőrök sem, mert az épület életveszélyes. A megerősítéséhez szükséges állványzat és dúcolás még nem készült el teljesen, ezért az omlásveszély továbbra is fennáll.

Annyi már most megállapítható, hogy az épület szerkezete sokkal súlyosabban sérült, mint azt a szakemberek korábban megállapították. A tűzoltóság szakemberei reggel 8 és délután 16 óra között folyamatosan jelen vannak a helyszínen, és felügyelik a munkások tevékenységét. Elemzik, rögzítik a nyomokat, amely része a hatósági tűzvizsgálatnak.

A tűzvizsgálat befejeztével egyértelműen megállapítható lesz, hogy mi okozta az egyik lakásában a robbanást, amelynek következtében a lakás tulajdonosa, egy 80 éves férfi a kórházba szállítást követően életét vesztette, hárman pedig kórházba kerültek. A robbanás idején 86-an tartózkodtak az épületben, őket kiköltöztették, többségük rokonoknál kapott elhelyezést.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A rendőrség közveszély-okozás miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Címkék: