100 ezres bírságok az illegálisan felhúzott garázsok tulajdonosainak

Pénzcentrum2010. január 13. 19:02

Komoly bírságoktól tart 60-70 sárási ingatlantulajdonos, akik engedély nélkül építettek garázst, fatárolót, teraszt korábban üdülőnek minősülő házaikhoz. A győri városrész 4 éve lett lakóövezet, ekkor módosították 15-ről 30 %-ra a beépíthetőséget. Addig viszont sokan építkeztek illegálisan - írja az ingatlanmagazin.com.

Amíg Sárás üdülőövezetnek számított, a telkeknek mindössze 15 %-át lehetett beépíteni. Emiatt sokan engedély nélkül húztak fel garázst, fatárolót, teraszt. A most tiltakozók szerint az építkezések a városháza szakembereinek hallgatólagos beleegyezésével történtek. A városháza építéshatósági osztálya azonban tavaly bejárást tartott hatósági ellenőrzés keretében a területen, illegálisan felépült építményeket keresve. Több tucatot is találtak, s tulajdonosaik azóta már végzést is kaptak, amelyben több 100 ezer forintos bírság lehetősége is szerepel.

Dr. Lipovits Szilárd jegyző cáfolta, hogy a városháza hallgatólagosan beleegyezett volna az illegális építkezésekbe, s azt is megjegyezte, hogy még ebben az esetben sem adhatnának felmentést. Sáráson kívül az egész város területén várhatóak a közeljövőben ellenőrzések - közölte a jegyző.

Milyen megoldások születhetnek?

Tovább a teljes cikkre...

Címkék: