Sarkozy Vernét olvasott? Teljesen átalakítaná a fővárost - képekkel

Pénzcentrum2009. május 18. 13:02

A magyar felmenőkkel is rendelkező francia elnök már többször kinyilvánította nagyratörő elképzeléseit. Sarkozy nagyszabású tervei között szerepel Párizs olyan szintű átalakítása, ami után a zöldebbé varázsolt, továbbfejlesztett tömegközlekedéssel rendelkező francia főváros Londonnal és New Yorkkal egyaránt képes felvenni a versenyt.

Az elnök egy 10 főből álló tervezői csapatot kért fel arra, hogy az elképzelések és az iránymutatások alapján készítsék el a megújult Párizs látványterveit. A képeket a közvélemény elé tárták, az első ránézésre utópisztikus várostervezés megvalósítására Sarkozy súlyos euró milliárdokat fordítana.

A tervek végrehajtásának költségeit részben állami pénzekből, részben magántőke bevonásával finanszíroznák. A politikus indítványozni kívánja a kiadások figyelembe vételét a következő költségvetési törvény megszavazása előtt.

A tömegközlekedés fejlesztésére vonatkozó tervek között szerepel egy új metróvonal kialakítása, ami tovább javítaná a város közlekedését. Kevesebb lehetne a forgalmi torlódás, ugyanakkor számítások szerint akár fél órával is csökkenhetne a városban az "A" pontból "B" pontba történő eljutás átlagos ideje.

A látványképeken néhány rendkívül merész részletet is találunk, a város teljesen zöldbe borulna, még a felhőkarcolókat is buja növényzet ölelné. A munkálatokhoz leghamarabb 2012-ben látnának hozzá, a tervek megvalósítása akár egy évtizedet is igénybe venne.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nemzetközi repülőtér köré erdőt telepítenének, valamint évente körülbelül 10 ezer új lakással próbálnák csökkenteni a belváros zsúfoltságát. Az indítványt több politikus is támadja, a környezetbarát elképzelésekkel ugyan egyetértenek, de szerintük a fejlesztések összetettsége és magas költségvonzata óriási kihívást jelentene az országnak.

Címkék: