Kalapács alatt a Hild életjáradékos lakásai!

Pénzcentrum2009. április 29. 08:32

Árverésen próbál túladni az életjáradékos ügyfelei után megüresedett lakásain a Hild Csoport, amely ma már több mint kétezer lakás tulajdonosa.

Kézdy Gábor vezérigazgató tegnap bejelentette, hogy hetente egy-két lakást terveznek internetes honlapjukon árverésre bocsátani. A megüresedett lakások nagy részéhez a korábban felvásárolt és már a kilencvenes évek óta működő Honpark Zrt. hajdani ügyfeleinek elhalálozása révén jutottak.

Mostanra a kétezer lakásból már 60-at eladásra kínáló Hild a kisbefektetőkre is gondol, akik a kínálatukból tetszőlegesen összeállított csomagokra tehetnek árajánlatot, nagy tételben jelentős alkulehetőséggel. Mindehhez nem kívánnak azonban közvetítőket igénybe venni, mert azok 4-5 százalékos jutalékot számítanak fel.

Az internetes aukció egyelőre kísérleti jelleggel indul, de az már biztos, hogy a licitre szánt lakásokról 30 nappal korábban fogják értesíteni az érdeklődőket. A háromezer forintos regisztrációs díj korlátlan időre szól, a bankkártyás fizetésre a beazonosíthatóság és a 10 százalékos foglaló későbbi lehívása miatt van szükség. A minimálárakat nem teszik közzé, de nem titok, hogy az jó néhány százalékkal alacsonyabb lehet az aukciós lakás irányáránál. Az elsőként kínált erzsébetvárosi lakás kikiáltási ára például 5,7 millió forint.

Az ingatlanpiac helyzete miatt a legnagyobb versenytársukhoz, az OTP életjáradékos cégéhez hasonlóan a Hild sem köt tavaly év vége óta új szerződéseket, noha óriási az érdeklődés a nehéz helyzetbe került nyugdíjasok részéről.

Címkék: