Lejtmenetben a filmcsillag ingatlancézár

Pénzcentrum2009. február 23. 15:00

Donald Trump, a világ egyik legnagyobb ingatlanspekulánsa sem jön ki jól a válságos időkben: több építkezését el kellett halasztania. Így csúszik New Orleans legmagasabb épületének megépítése is.

A 400 millió dollar (93 milliárd forint) értékű projekt építése egészen addig nem kezdődik, amíg az ingatlanpiac nem lábal ki a válságból.

Donald Trump ugyanakkor nem csak New Orleans-ban, hanem más városokban is visszatartja építkezéseit: a dubai Trump International Hotel & Tower szintén késik, Chicago-ban pedig bírósági ügy lett a milliárdos ottani szállodájának hitelezésével kapcsolatban.

New Orleans-ban -ha megépül- a Trump International Hotel & Tower lesz a város legnagyobb épülete: magassága 220 méter (40 méteres toronnyal), 435 vendégszobával és 290 exkluzív lakosztállyal rendelkezik majd.
.
A projectet egyébként még a Katrina hurrikán 2005-ös pusztítása előtt tervezték, és Trump szerint ez lesz a legfantasztikusabb épület, amit a városban valaha épült.


A 63 éves Donald Trump vagyonát 3 milliárd dollárra (702 milliárd forint) becsülik- igaz, a pénzügyi válság őt is megviselte. Az ingatlanmogul rendkívül sikeres befektetései és óriási épületei mellett botrányos válásaival, televíziós-és filmszerepeivel vált igazán ismertté az elmúlt évtizedekben. A legtöbb filmben önmagát alakította, szerepelt például a Szex és New York és a Monk- Flúgos nyomozó című sorozatokban, sőt, saját csillagot is kapott a Hollywood Walk of Fame-en.

Címkék: