Szállodakomplexum épül Borsodban

Pénzcentrum2009. február 10. 16:30

Húsz hektáros területen épülhet meg a MáriaPark elnevezésű idegenforgalmi, szabadidő és kulturális központ. Az M3-as autópálya mezőkeresztesi csomópontjához tervezett komplexum egész napos családi programokat is biztosít. A létesítmény a tervek szerint 2010 októberére készülhet el.

A tervek szerint az M3-as autópálya Mezőkeresztes-Mezőnagymihályi csomópontja közelében, húsz hektáros területen épül meg a MáriaPark idegenforgalmi, szabadidő és kulturális központ. A területen helyet kap egy 4 csillagos, 120+8 szobás konferencia és wellness hotel is. A terveket Makovecz Imre és tervező irodája készíti, ami a projekt ötletgazdái szerint biztosíték a különleges, egyedi megjelenésre.

A MáriaPark működését és az általános képét úgy alakítják ki, hogy ötvözzék az ismert és jól működő rendszerek, témaparkok, skanzenek kedvező tulajdonságait. A komplexum nem iskola, vidámpark, állatkert, skanzen, játszóház, múzeum, vagy növényház, és nem is kalandpark lesz, hanem ezek mindegyikéből tartalmaz valamit. A tervezők célja egy olyan önfenntartó rendszer létrehozása, amely egész napos, szórakoztató, pihentető programokat biztosít és ezek mellett, szinte észrevétlenül tanít és nevel.

A 20 hektáros terület mellett másik 8 hektáron benzinkutat, motelt és gyorséttermet, és outlet-áruházat építene fel a beruházó.

A két terület fejlesztésével 350-400 új munkahely jöhet létre, a beruházást 2010 októberében adhatják át.

Címkék: