Forradalmasíthatja az építőipart a magyar találmány! Képpel!

Pénzcentrum2009. január 29. 11:15

2009. január 27-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) dísztermében mutatkozott be először a hazai szakmai nyilvánosság előtt Veres Klára feltaláló és társasága által fejlesztett Habiten anyag, amelyből széles körben gyárthatók a VEKLA elnevezésű magas és mélyépítésre alkalmas termékek.

A VEKLA a szabadalom kivonata alapján egy homogén építési technológia, amely passzív, energiahatékony és klímaváltozáshoz alkalmazkodó, kristályrács szerkezetű, terhelhető építő és szigetelőanyag egyben, valamint erre alapozott épületszerkezetek.

Az év elején a feltaláló és a VEKLA-5 Zrt. már sikeresen szerepelt Európa legnagyobb építőipari szakkiállításán, a müncheni BAU 2009-en, közel kétezer kiállító között képviselve Magyarországot. A hazai érdeklődőknek - a BMGE 250 fős dísztermében megjelent több mint 320 szakembernek és újságírónak - Veres Klára építész feltaláló, Bilinszky Ferenc, a VEKLA-5 Zrt. vezérigazgatója és dr. Várfalvi János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti tanszéke hőfizikai laboratóriumának vezetője mutatta be a forradalmi építési rendszert.

Az eseményen megjelent vendégek - ingatlanfejlesztők, építőipari vállalkozások, építész és tervező irodák, ingatlanpiacon érdekelt pénzintézetek, állami és önkormányzati vagyonkezelők - előtt Bilinszky Ferenc kiemelte, hogy szeretnék még 2009-ben elindítani a VEKLA gyártását. A cég nyitott arra, hogy regionális viszonylatban, akár egy-egy termékcsoportra lebontva kis- és középvállalkozásokat segítsenek hozzá önálló gyártókapacitás megteremtésében, a know-how alkalmazásában és a piacépítésben.

A megjelent hallgatók kérdésére, hogy miben más ez a termék a piacon jelenleg megtalálható építőipari kínálattal szemben, Veres Klára feltaláló kiemelte: a Habiten építő és szigetelő anyag egyben: - azáltal, hogy az anyag szigetelőanyag is, ezért külön szigetelést, valamint a technológiai eljárás során képzett felület nem igényel külön vakolatot. Optimális tömegű (150-400 kg/m3/, tartós, erózióálló, fagyálló, kiváló hő és hangszigetelő, tűzálló, valamint UV és földsugárzásnak ellenálló anyag.

Hőtároló és hőcsillapító képességgel rendelkezik, azaz a Veklából épült építmény nyáron hűvös, télen tartja a meleget. Homogén építési technológia: - ugyanis a termékekből épülhet fal, padozat, födém, tetőszerkezet, fedés, falburkolat, térburkolat, homlokzati díszek, gipszkartont, kiváltó hőszigeteléssel rendelkező lapok szárazépítés elemeiként, beépített bútor, továbbá és nem utolsó sorban, - meglévő épületek energiahatékonyság és klímaváltozás biztosítása mellett utólagos hőszigetelésként előre gyártott lapok, és mind olyan szerkezeti elemek, amelyek például faanyagból is gyárhatók. Faanyagként a Habiten anyag keverék kiválóan fúrható, faragható, és formázható. Ez a keverék alkalmazható a bennmaradó zsaluzat gyártása során

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az anyag főbb tulajdonságai, valamint a kötést biztosító KLA555 oldattal előállított Habiten anyag nem azonosítható több vonatkozásban a cementtartalmú betonnal, habarccsal és más építőipari anyagokkal. Az anyag keverési technológiája, valamint az ahhoz szükséges gépi eszközök sem azonosak a beton, a habarcs és más cementtartalmú építőanyagok előállításával.


"A VEKLA minden bizonnyal elnyeri az ingatlanfejlesztők, építési vállalkozók, beruházók, sőt az építőanyag gyártók érdeklődését is, hiszen a klímaváltozáshoz jól alkalmazkodó, energiahatékony, korszerű, hidegeljárással készült, energia és környezetkímélő építési rendszerről van szó, amely szerint: - a Vekla termék ára, az építési technológiából eredően a beruházási és energiahatékony üzemeltetési költségek 30%-os csökkentését eredményezi, amelyhez járul a gyorsabb beruházás megtérülés " - hívta fel a figyelmet Veres Klára feltaláló.

Forrás: O|G|H

Címkék: