Szaddám beájulna! Lila Akác köz Irakban! Képekkel!

Pénzcentrum2009. január 21. 13:00

Az Egyesült Államokban alapított Sigma International építőipari vállalat a harci műveletek alábbhagyásával amerikai mintára tervezett új városrész építését kezdte meg a relatíve biztonságosnak ítélt észak-iraki Erbil városában. A cég a társasházépítés mellett állami épületek felújításával is foglalkozik karnyújtásnyira a korábbi tűzvonaltól.

Az Amerikai Falu névre keresztelt beruházás lakásai iránt óriási az érdeklődés. A felső középosztályt megcélzó projekt vásárlói elsősorban az orvosok, az üzletemberek és a külföldi befektetők köréből kerülnek ki. A cég működését nagyban támogatják a helyi hatóságok, melyek az iraki származású amerikaiak közbenjárásával megfelelő jogi környezetet teremtettek a beruházások elindításához.

Ahogy ritkábban fordultak csak elő harci műveletek a környéken a befektető cég óriási fejlesztési területet vásárolt fel a város határában. A régió mára biztonságosnak tekinthető, ami a csodálatos természeti adottságokkal párosulva lenyűgözi az ide látogató külföldieket. A befektetők számára is fontos a biztonság, de nekik a befektetett tőke megtérülése az elsődleges szempont.

A városban több fejlesztés is indult, ezek közé tartozik az átadás előtt álló nemzetközi repülőtér kialakítása. A lakáspiac folyamatosan fejlődik, egyre magasabbak a vevői igények és a minőségi követelmények. A kereslet egyre csak bővül, de az Amerikai Falu földrajzi adottságainál fogva tovább bővíthető az igényeknek megfelelően.

A hitelválság nem érintette a térséget, mivel a lakáshitelezés még nem állt helyre, a nemzetközi gazdasági visszaesés azonban az utolsó negyedévre vonatkozó értékesítési adatokban is megmutatkozik. Kevesebb a külföldi vásárló, de a belföldi érdeklődés töretlen az amerikai mintára tervezett projekt lakásai iránt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A projekt négy éves megtérülést kínál a mai árak figyelembe vételével. Egy átlagos lakóingatlan negyedmillió dollárba (50 millió forintba) kerül, a teljesen berendezett lakásokat akár havi ötezer dollárért (egymillió forintért) is bérbe lehet adni.

Címkék: