Kisgyerekes szülők figyelem! Ha nem iskolaérett a gyerek eddig adhatod le a kérvényt

Pénzcentrum2024. január 15. 10:10

Már csak néhány napig igényelhetik az óvodás gyerekek szülei az iskolakezdés halasztását. A határidő január 18., azaz jövő csütörtök. 2020. óta a szülők kérésére az Oktatási Hivatal dönt arról, iskolaérett-e egy óvodás- derül ki az RTL Híradó riportjából. 

2020-tól tanköteles minden gyerek, aiki az év augusztus 31 előtt 6 éves lesz. Év halasztást csak a szülők kérvényezhetnek, kivétel, ha valamilyen a tanulást vagy integrációt megnehezítő körülmény adódik. A kérvényt az Oktatási Hivatal bírálhatja el. Az RTL által megkérdezett óvónő elmondása szerint ez azért nem túl előnyös, mert a szülők igen más aspektusból, más körülémények közöztt ismereik a saját gyermeküket és célravezetőbb lenne, ha a szakamber dönthetné el, hogy mi lenne célravezető a gyermeknek.

Nahalka István oktatáskutató szerint jelentősen nőtt azoknak az eseteknek a száma, amikor a gyerekek túl korán kerülnek iskolába és véleménye szerint nem előnyös, hogy központosították ezt a döntést. Ez akkor lenne a legideálisabb, ha a szülők és aszakemebrek együtt hoznák meg ezt a döntést. Már csak néhány napig igényelhetik az óvodás gyerekek szülei az iskolakezdés halasztását. A határidő január 18., azaz jövő csütörtök.

Címkék:
óvoda, gyerek, iskola, oktatás, rtl klub, pedagógus, iskolakezdés, gyereknevelés, rtl, óvodapedagógus, szülők, fejlesztő,