Újabb részletek a tragédiáról: ez okozhatta a szalagavatóján összeeső fiú halálát

Pénzcentrum2023. november 27. 08:44

Szívritmuszavar okozhatta annak a 17 éves fiúnak a halálát, aki a szalagavatóján esett össze még a múlt héten. A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákját a helyszínen még újra tudták éleszteni, pár nap múlva a kórházban halt meg.

Mint a Pénzcentrum is beszámolt róla, összeesett egy végzős diák a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium szalagavatóján, a 17 éves fiú pár nap múlva a kórházban meghalt. Az RTL Híradó újabb részleteket tudott meg a tragédiáról. Kiderült, hogy a 17 éves fiút rosszulléte után a Budaörsi Városi Sportcsarnok dolgozói (itt volt a szalagavató) stabil oldalfekvésbe helyezték, és riasztották a mentőket.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a csatornának elmondta, a budaörsi esetkocsi személyzete azonnal megkezdte az életmentést, defibrillátort is használtak. Végül sikerült újraéleszteni a diákot, a mentősök folyamatos újraélesztés mellett szállították kardiológiai osztályra. Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet főigazgatója arról beszélt, elképzelhető, hogy a fiatal halálát szívritmuszavar okozta, aminek lehet, hogy nem voltak tünetei.

Címkék:
kórház, iskola, oktatás, gyász, gimnázium, szalagavató, tragédia, szívbetegség, országos mentőszolgálat,