Botrány! A tanév első napján zárták be a pesti iskolát: hátrányos helyzetű gyerekek maradtak hoppon

Népszava2023. szeptember 15. 10:15

Egyetlen nap alatt zártak be egy nappali tagozatos általános iskolát a VIII. kerületben, ahová főként hátrányos helyzetű gyerekek jártak- írja a Népszava. Az intézmény megszűntetéséről a tanévkezdés első napja előtti napon tájékoztatták a pedagógusokat, szülőket és diákokat is.

A józsefvárosi Deák Diák Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium Bauer Sándor Utcai Tagintézményét a tanév első napja előtti napon értesítették a bezárásról. A pedagógusok a tanévkezdési értekezleten, augusztus 31.-én értesültek a hírről, hogy az iskola szeptember első napjától csak a gimnáziumként és felnőtt képzési intézményként fog tovább működni.

A Népszavának válaszoló személy- aki neve eltitkolását kérte úgy nyilatkozott, hogy:

semmi jele nem volt annak, hogy egyik napról a másikra megszüntetik az általános iskolai osztályokat.

A tanárok egyáltalán nem számítottak az általános iskola bezárásra, annak ellenére, hogy adódtak problémák az elmúlt években, főleg a tanulók létszáma körül. Az elmúlt időszakban egyre csökkent a létszám az intézményben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kérdésekre válaszoló forrás azt is elmondta, hogy a diákokat a környező kerületek iskolái között szórták szét, tehát osztályközösségeket szedett szét ez az intézkedés, valamint a másik kerületbe való átkerülés a szülőknek is nehézség. A szülők közös felháborodásukat fejezték ki, azonban a válaszoló elmondása szerint a nehéz sorsú családok érdekérvényesítő ereje nagyon kevés, így nem adott számukra más választás.

Címkék:
Budapest, iskola, oktatás, általános iskola, tanév, suli, bezárás, iskolabezárás,