Óriási bajban a külföldön tanuló magyar hallgatók: jó ideje nem kaptak ösztöndíjat az egyetemtől

Telex2022. október 19. 09:51

A külföldön tanuló hallgatók közül többen nem kapták meg időben a Corvinus Egyetemtől az Erasmus ösztöndíjakat, ami komoly problémát okoz a diákoknak. Az intézmény elismerte, hogy gondok adódtak a folyósítással – írja a Telex.

A Corvinus Egyetem a lapnak adott válaszában jelezte, hogy egy adminisztratív hiba miatt idén csúsztak az ösztöndíj-kifizetések, de október 20-ig gyorsított eljárásban megkapják az utalásokat a regisztrált hallgatók.
Az intézmény a kiutazott hallgatókkal folyamatosan kapcsolatban áll a helyzet mielőbbi rendezése érdekében, és az egyetem elnézést kér az okozott kellemetlenségekért.

A lapnak nyilatkozó hallgatók szerint más egyetemek külföldön tartózkodó diákjai már megkapták az ösztöndíjakat, így nincs szó központi problémáról. Többen is arra panaszkodtak, hogy későn kapták meg az ösztöndíjhoz szükséges szerződésmintákat, ráadásul sokaknál hibásak voltak az adatok is. Amennyiben az egyetem nem utalja az ösztöndíjakat, többen kénytelenek lesznek idő előtt hazautazni, mert nem tudják saját zsebből fizetni a megélhetési költségeiket külföldön.

Címkék:
egyetem, ösztöndíj, külföld, külföldi munka, tanuló, erasmus, erasmus+, ösztöndíjprogram, corvinus,