Már szavaztak is a 6 napos iskolahétről: egyértelmű a döntés, így készülnek a szülők

Pénzcentrum2022. augusztus 31. 13:03

A szülők többsége nem támogatja a 6 napos iskolai hetet - derült ki a Pénzcentrum felméréséből, amelyen több mint 6000 olvasónk mondta el vélemnyét. A legtöbbeknek az az aggálya, hogy a szombati tanítás teljesen felborítaná a család életét. Kedden derült ki, hogy egy győrszentiváni iskola úgy spórolna a fűtési költségeken, hogy meghosszabbítanák a téli szünetet a szombati tanítási napokkal. Az oktatási igazgató szerint így két heti fűtést meg tudnak spórolni.

Több mint 6000 olvasónk mondta el véleményét a 6 napos iskolahétről. A téma kedden robbant be a magyar köztudatba, amikor kiderült, hogy szombaton is lesz tanítás egy győrszentiváni általános iskolában, hogy ezzel december 19-től január 6-ig tarthasson a téli szünet, így pedig spóroljanak a fűtésen.

A döntés hátteréről és az egyeztetésekről Hardi Titusz, a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolát fenntartó Pannonhalmi Főapátság oktatási igazgatója beszélt a Portfolio Checklistben. Mint elmondta, két hét fűtési költségét spórolja meg az iskola azáltal, hogy az őszi szünetig szombaton is tanítás lesz.

Hardi Titusz elmondta azt is, hogy a bencéseknél nem példa nélküli a hat napos iskolai rend. A pannonhalmi iskolájukban ugyanis régóta így tanítják a fiatalokat. A döntést hosszas egyeztetések előzték, mind a szülői munkaközösség, mind pedig a tanárok pozitívan fogadták a döntést.

Az ügy kapcsán a Belügyminisztérium a Pénzcentrumnak arról beszélt: az egyházi fenntartású oktatási, nevelési intézmények fenntartói körébe tartozó kérdésekről nem formál véleményt. Állami iskolában ilyen döntés nem született. A tárcának nincs központi iránymutatáa az ügyben, csupán a jogszabályok betartását kérik az intézményektől. A köznevelési törvény egyébként lehetővé teszi a 6 napos tanítás bevezetését.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezt gondolják a szülők

A győrszentiváni szülőkkel ellentétben a Pénzcentrum olvasói már nem örülnének annyira a 6 napos iskolahét bevezetésének. Korábban szavazást indítottunk ugyanis a témában, és a közel 12 ezer szavazat alapján elmondható, hogy a válaszadók 80 százaléka nemmel válaszolt a kérdésünkre, és csak 20 százalék támogatná az ötletet.

Loading...

A kommentekből pedig az derült ki, hogy a szülőknek a legnagyobb kifogása az volt, hogy a szombati tanítás teljesen felforgatná a család életét - nem lehetne például egy hosszú hétvégét szervezni. A támogatók pedig ugyanazt hozták fel, mint a győrszentivániak: ha így hosszabb lesz a téli szünet, akkor a gyerekek a karácsonyi időszakban többet lehetnek otthon.

Címkék:
iskola, oktatás, tanév, szünet, iskolakezdés, tanévkezdés, tanítás, suli, belügyminisztérium, döntés, sulikezdés, iskola szünet, téli szünet,