Fontos határidő azoknak, akiket most vettek fel: eddig igényelhető a diákhitel

Pénzcentrum2022. augusztus 19. 14:02

Óriási az érdeklődés a diákhitelek iránt, idán pedig még szeptember 30-ig igényelhetik a hallgatók a szabad felhasználású, illetve a amatmentes, tandíjra fordítható konstrukciókat.

2022. szeptember 30-ig meghosszabbításra került a szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Plusz igénylési határideje. A pandémia miatt bevezetett, az átmeneti pénzügyi nehézséggel szembesülő hallgatók megsegítését szolgáló termék most is óriási népszerűségnek örvend a hallgatók körében – írja a DIákhitel Központ közleményében. Nem kevésbé népszerű a szabad felhasználású Diákhitel1, valamint a továbbra is kamatmentesen igényelhető, felsőoktatási önköltségre felvehető Diákhitel2. A kormány korábbi döntése alapján tanulmányi hónaponként a szabad felhasználású Diákhitel1 akár 150 ezer forintig is igényelhető, ezáltal évi 1,5 millió forint szabad felhasználású forráshoz juthatnak a hallgatók. A Diákhitel1 szabadon költhető bármire, csakúgy, mint a kamatmentes Diákhitel Plusz.

A bármikor igényelhető és ingyenesen előtörleszthető termékek iránti kereslet az alacsony kamatoknak, a kedvező feltételeknek és a 2018-ban bevezetett családi kedvezményeknek köszönhetően évről évre emelkedik. A diákhiteleket igénylők jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásokra. Ha egy családban a hitelfelvételt követően megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének felét, a harmadik gyermek megszületése esetén pedig a teljes diákhitel tartozást elengedi a Diákhitel Központ. Közel négy év alatt 7000 édesanyának tudtuk ezen kedvezményeknek köszönhetően több mint 6 milliárd forint értékben elengedni a tartozását.

Te mennyit szánsz az iskolakezdésre?

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címkék:
hitel, szabadság, egyetem, forint, diákhitel, felsőoktatás, iskolakezdés, diákhitel-igénylés, diákhitel 1, diákhitel 2, diákhitel központ, diákhitel igénylés határidő, diákhitel egyenleg,