Nem mindehol szorul a nadrágszíj: dupla annyi pénzt öl az állam hittanba és erkölcsoktatásba

Pénzcentrum2022. augusztus 2. 21:31

A hétfő esti Magyar Közlönyben kiadott kormányhatározat – amelyet Orbán Viktor jegyez – ismét az idei évi költségvetést módosítja egy soron: az eredetileg meghatározottnál majdnem kétszer több pénzt fordíthat a Belügyminisztérium hit- és erkölcstanoktatásra, hittanoktatásra és tankönyvtámogatásra, írta meg az Mfor.hu.

A hétfő esti Magyar Közlönyben kiadott kormányhatározat - melyet Orbán Viktor jegyez - az idei évi költségvetést módosítja. A változtatás értelmében az eredetileg meghatározottnál majdnem kétszer több pénzt fordíthat a Belügyminisztérium hit- és erkölcstanoktatásra, hittanoktatásra és tankönyvtámogatásra.

Az elfogadott büdzsében ezen a soron 6,58 milliárd forintos előirányzat szerepel, amit a mostani kormányhatározattal gyakorlatilag megdupláznak. Orbán Viktor ugyanis jóváhagyta, hogy ezt az előirányzatot 6,46 milliárd forinttal túlléphessék.

A miniszterelnök által jóváhagyott költség idén erre a területre 6,58 milliárd forint, amit a legfrissebb módosítás értelmében még további, legfeljebb 6,46 milliárd forinttal lehet bővíteni, így gyakorlatilag a duplájára emelte az erre szánt összeget, írta meg a lap.

Címkék:
Orbán, milliárdos, költségvetés, magyar, milliárd, orbán viktor,