Fatüzelésre állítanák át a magyar iskolákat? Kemény télre készülhet a minisztérium

Pénzcentrum2022. július 29. 08:30

A Belügyminisztérium megkérte a tankerületeket, hogy mérjék fel az iskolákban a gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét, ha ehhez beszereznek kályhákat – tette közzé a Klubrádió.

A Belügyminisztérium megkérte a tankerületeket, hogy mérjék fel az iskolákban a gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét, ha ehhez beszereznek kályhákat. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke arról beszélt, hogy az átalakítást értelmetlennek és nagyon költségesnek tartja, mert a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz.

Totyik szerint így visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába. Korábban a csatorna tette közzé a Belügyminisztérium levelét, melyben kérik a tankerületeket, hogy mérjék fel a fatüzelés lehetőségeit az iskolákban.

Holoda Attila energetikai szakértő azt mondta a rádiónak, hogy a fatüzelésre való átállás nemcsak visszalépés , de olyan költséggel jár, amire nincs a tankerületnek forrása. Szerinte a tűzifa már most hiánycikknek számít, és fatüzelés alkalmazásával az ökológiai lábnyom is nagyobb lesz.

Felmérést készít a Pénzcentrum

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címkék:
gáz, rezsi, rezsicsökkentés, iskolakezdés, belügyminisztérium, földgáz, fafűtés, rezsiemelés,