Nesze neked többhetes szabi: a magyar tanárok többsége nyáron is melózik

Pénzcentrum2022. július 25. 09:31

A tanárok 80 százaléka pihenés helyett munkával tölti a nyarat. Az új kataszabályok miatt azonban sokaknak ugorhat a másod-, vagy harmadállása.

A tanárok 80 százaléka pihenés helyett munkával tölti a nyarat: másodállást vállalnak és táboroztatnak, hogy kiegészítsék a fizetésüket - derült ki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének felméréséből, amiről az RTL Híradó számolt be. 

Nagy Erzsébet PDSZ-ügyvivő arról beszélt: ebbe vélhetően beletartoznak azok is, akik ingyen vesznek részt nyári táborok szervezésében. Év közben is sokan vállalnak pluszmunkát, kiegészítsék a pedagógusi fizetésüket. Közülük sokaknak – például akik nyelvórákat tartanak cégeknél – ellehetetlenül ez a pénzkeresetük, mert kiesnek a katás vállalkozók köréből. Ezért a következő sztárjktárgyaláson a tanárok a szigorított kataszabályokról is egyeztetnének az oktatási államtitkárral.

Iskolakezdés 2022: itt a Pénzcentrum kutatása, válaszolj a legfontosabb kérdésekre!

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címkék:
tanár, tanárok, tanárhiány, másodállás, pedagógusok, táboroztatás, tanársztrájk, tanári fizetés,