Mikor kezdődik a 2022/23-as tanév a felsőoktatásban? Minden fontos dátum egy helyen

Pénzcentrum2022. július 25. 18:02

Mikor kezdődik a 2022/23-as tanév a felsőoktatásban? Nem szeptember 1-i indulásra kell készülni az egyetemeken, mutatjuk a pontos dátumokat.

Már mindenki tudja a felvételi eredményeit, így már csak a fontosabb dátumokat kell észben tartani. Akinek esetleg nem sikerült a felvételi, ők a pótfelvételin még próbálkozhatnak. A többieknek az egyetemi beiratkozásra kell készülni.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) 2022. szeptember 11-ig tart majd a regisztrációs időszak, a tanévnyitó szeptember 9-én, az első tanítási nap szeptember 12-én lesz.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) is közzétette már a 2022/2023-as tanév rendjét. Náluk a regisztrációs időszak 2022. augusztus 29-től szeptember 1-ig tart, az első tanítási nap szeptember 5-én lesz.

A Szegedi Tudományegyetemen a beiratkozási időszak 2022. augusztus 27-től szeptember 2-ig tart, a szorgalmi időszak pedig szeptember 5-én kezdődik. A Budapesti Corvinus Egyetemen augusztus 29-én kezdődik a regisztrációs időszak, és szeptember 11-ig tart, de közben – szeptember 5-én – elindul a szorgalmi időszak is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Pécsi Tudományegyetem tanévbeosztása karonként különböző, de az első tanítási nap szeptember 5-e lesz, ahogy ekkor kezdődik a félév a Debreceni Egyetemen is. A győri Széchenyi István Egyetemen a nappali tagozatosok szeptember 4-én iratkozhatnak majd be, a szorgalmi időszak pedig szintén 5-én, hétfőn kezdődik.

A Pannon Egyetemen viszont nem 5-én indul a félév, hagyományos képzésben szeptember 12., levelező tagozaton pedig szeptember 3. lesz az első nap. A Miskolci Egyetemen alapvetően augusztus 29. és szeptember 2. között lesz a regisztrációs hét, maga az őszi félév pedig szintén szeptember 5-én indul majd.

Címkék:
egyetem, oktatás, felsőoktatás, felvételi, szeptember, beiratkozás, egyetemisták,