Kezdődik a beiratkozás az óvodákba és iskolákba: ezekre a dátumokra kell figyelni

Pénzcentrum2022. április 13. 19:31

Április 20-án megkezdődik az óvodai beiratkozás, majd 21-22-től már az általános iskolákba is lehet jelentkezni, számolt be az Oktatási Hivatal az MTI-nek. A felvételit a szülőnek, gondviselőnek kell kérvényeznie.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint minden gyermeknek, aki augusztus 31-ig betölti a 3-at, szeptembertől napi legalább 4 órában óvodai nevelésben kell részesülnie. Ennek célja az, hogy időben elkezdődjön a gyerekek közösségbe szoktatása és felkészítése az iskolai évekre.

Minden esetben, legyen szó az óvoda vagy az iskola megkezdéséről a felvételt a szülőnek, vagy a gondviselőnek kell kezdeményeznie, amikhez feltétlenül szükséges tisztában lenni a határidőkkel, tudnivalókkal. Erről egyrészről az érintett szülőket levélben tájékoztatja az Oktatási Hivatal, másrészről pedig az intézmény honlapján megtalálható minden fontos információ, köztük a kötelező felvételt biztosító óvodák listája és a körzethatárok is. Adott településen a beiratkozás módjáról és pontos idejéről az óvoda, illetve az önkormányzat ad tájékoztatást.

Az óvodai beiratkozás április 20-án kezdődik, és egészen május 20-ig tart, míg az általános iskolai beiratkozást április 21-22-én tartják. Az OH felhívta a figyelmet arra is, hogy a tankötelezettség halasztása csak és kizárólag külön engedéllyel lehetséges.

Címkék:
óvoda, iskola, felvételi, iskolakezdés, április, beiratkozás,