Hihetetlen teljesítmény: újabb magyar diák került be egy amerikai elitegyetemre

Pénzcentrum2021. december 21. 09:43

Az ELTE Apáczai János Gimnázium tanulója az előválogatáson bejutott a Massachusetts Institute of Technology 2022-ben induló évfolyamára.

Az ELTE Apáczai János Gimnázium tanulója, Saracco Lucio már az előválogatáson bejutott a Massachusetts Institute of Technology (MIT) 2022-ben induló évfolyamára.

Az egyetemet QS World University Ranking jelenlegi rangsorában világelsőként tartják számon. Szombat este tették közzé azoknak a diákoknak a listáját, akiket már most felvettek, így derült ki, hogy magyar diák is van köztük.

Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy az MIT diákja lehetek. A siker mögött nagyon sok munka van, ezúton is köszönöm minden tanáromnak, aki segített eljutni idáig

– nyilatkozta Saracco Lucio. A végzős diák képességeit bizonyítja, hogy korábban ezüstérmet szerzett a Nemzetközi Kémia Diákolimpián, a a Mengyelejev Kémia Olimpián pedig bronzérmes lett. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A most 12. évfolyamos Lucio sikere nem minden előzmény nélküli, hisz olyan nemzetközi eredményeket tudhat maga mögött, mint a Nemzetközi Kémia Diákolimpián szerzett ezüstérem, vagy a Mengyelejev Kémia Olimpia bronzérme.

A hétvégén derült ki, hogy egy másik magyarnak, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tavaly végzett diákjának sikerült bejutnia egy másik amerikai elitegyetemre, a Yale-re.

Címkék:
egyetem, oktatás, gimnázium, diák, usa, egyetemista,