Közeledik a pedagógus sztrájk: január végén beüthet a katasztrófa

Pénzcentrum2021. december 16. 15:32

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) figyelmeztető sztrájkot hirdet január 31-re, miután a közös sztrájkbizottságuk tárgyalt a kormány képviselőjével.

Csalódottak az oktatásban dolgozók, ezért következő lépésként figyelmeztető sztrájkot szerveznek január végére. Ha a januári akciójuk nem lesz eredményes, úgy márciusra újabb sztrájkot szerveznek.

A figyelmeztető sztrájkot január 31-re, míg a következő sztrájkot március 16-ra szervezik, ezt jelentették be facebook oldalukon.

Egy bohózatban vettünk ma részt. Ha tehetnénk, fekete zászlókat lengetnénk

– mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke, aki a kollégákkal együtt gyertyát tartott a gyász jeléül. Azt mondta, a héten beadják a bíróságra a még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó követeléseinket. Nem sikerült elérniük, hogy vonják vissza a rendeletet, ami alapján fizetés nélküli szabadságra küldik azokat, akik nem oltatták be magukat, és nem lett megállapodás a béremelésről sem, a kormány ragaszkodik a 10 százalékos 2022-es emeléshez.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A két szakszervezet vezetői azt kérték az oktatásban dolgozóktól, hogy minél többen vegyenek részt a figyelmeztető sztrájkban, valamint a szülők és a diákok támogatását is kérték.

Címkék:
fizetés, sztrájk, pedagógus, január, pedagógus béremelés, pedagógus tüntetés, covid oltás,