Itt a friss egyetemi rangsor: meglepő név az élen, jól teljesítettek a vidéki iskolák is

Pénzcentrum2021. november 18. 16:07

Nem csak a fővárosi egyetemek, de vidéki intézmények is előkelő helyet foglalnak el a legfrissebb rangsorban.

Elkészült a friss rangsor a hazai felsőoktatási intézményeket rangsoroló kiadvány, első helyen az Eötvös Lóránd Tudományegyetem áll, de a vidéki egyetemek sem maradnak el.

A HVG legfrissebb kiadványa szerint a következő intézmények a legjobbak:

1.Eötvös Lóránd Tudományegyetem
2.Budapesti Műszaki Egyetem
2. Szegedi Tudományegyetem
4. Debreceni Egyetem
4. Károli Gáspár Református Egyetem
6. Pázmány Péter Katolikus Egyetem
7.Semmelweis Egyetem
8. Pécsi Tudományegyetem
9. Budapesti Corvinus Egyetem
10. Nemzeti Közszolgálati Egyetem


Azaz még mindig az ELTE a legjobb magyar egyetem, ráadásul az intézmény idén úgy lett az első az összesített intézményi rangsorban, hogy az oktatói és a hallgatói intézményi listát is vezeti.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A hetilap azt is írja: ugyan egyre inkább Budapestre koncentrálódik a felsőoktatás, vidéken is rengeteg tudományos fokozattal rendelkező oktató dolgozik: az oktatói rangsor első tíz helyéből hatot vidéki egyetem foglal el.

Címkék:
egyetem, felsőoktatás, vidék, elte, rangsor, friss, szte, intézmény,