Szigorítások a magyar iskolákban: már óra alatt is kötelező a maszkviselés

Pénzcentrum2021. október 12. 10:01

Szigorítottak a szabályokon az oktatási intézmények miután terjedni kezdett a koronavírus az iskolákban. Több helyen már az órákon is kötelező a maszkviselés, csak a menzán és a büfében, az étkezés idejére lehet levenni.

Több magyar oktatási intézményben is változtattak a szabályokon, a diákoknak óra alatt is el kell takarniuk a szájukat és az orrukat. Az Eduline szerint a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Budai Technikumában csak a menzán és a büfében, az étkezés idejére lehet levenni a maszkot.

A pécsi Jurisics Utcai Általános Iskolában pedig szeptemberben kezdett terjedni a vírus, egy osztály és két pedagógus került karanténba. Az intézmény vezetői akkor úgy döntöttek, hogy csak testnevelésórán és az ebédlőben lehet maszk nélkül tartózkodni.

Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gyakorlóiskolájában a tanárok döntenek arról, hogy órájukon fel kell-e venni a maszkot. Az iskola dolgozóinak az épület összes olyan részén el kell takarniuk az orrukat és a szájukat, ahol diákokkal találkozhatnak.

Az elmúlt napokban több kazincbarcikai iskolában felbukkant a koronavírus. A Pollack Mihály Általános Iskola székhelyiskolájában egy pedagógus fertőződött meg, ezért egy osztály karanténba került, a Tompa Mihály Református Általános Iskolában és az Irinyi János Református Oktatási Központban is egy-egy osztály került karanténba. A Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégiumban három diák koronavírus-fertőzés miatt nem jár iskolába, az érintett osztály fele van karanténban.

Címkék:
iskola, járvány, pedagógus, koronavírus, tanárok, iskolak, karantén, maszkviselés,