Pedagógusok: "Nem szabad, veszélyes kinyitni az iskolákat"

Pénzcentrum2021. április 10. 08:37

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) üdvözli, hogy a szakszervezetek javaslatának megfelelően a kormány nem ragaszkodik az április 19-i újranyitáshoz – közölte a szervezet Facebook-oldalán. Szerintük ugyanakkor nem csak a középiskolák esetében kell eltolni a nyitást.

"Fenntartjuk, hogy nem csak a középiskolák esetében, hanem a teljes ágazatban komoly veszélyeket hozhat az április 19-i megnyitás, ezért nem szabad, veszélyes kinyitni az iskolákat ebben az időpontban" – olvasható a PSZ közleményében. A szakszervezet szerint az iskolai tantermekben nem tartható a megfelelő védőtávolság, amelyet például a rendelet a kereskedelemben előír.

A gyerekek nem védettek, maguk illetve családjuk egészségét is veszélyezteti a korai nyitás, illetve a pedagógusok esetében nem alakulhat ki addig teljes védettség

- olvasható a közleményben. A PSZ ezért minden eszközt megragadva továbbra is azt fogja képviselni, hogy halasszák addigra az intézményrendszer megnyitását, amíg ezt biztonságosan meg lehet majd tenni – zárul a szakszervezet posztja.

Loading...
Címkék:
iskola, járvány, pedagógus, szakszervezet, koronavírus, pedagógusok, újranyitás,