Aggódnak az érettségizők: két hétre veszélyes visszamenni a suliba

Pénzcentrum2021. március 31. 09:26

Nem mennének vissza két hétre az iskolába az érettségizők. Sokan attól félnek, hogy ez idő alatt elkapják a vírust, vagy karanténba kerülnek, így pedig a vizsgákról is lemaradhatnak.

Az érettségi vizsgák előtt már ne legyen személyes oktatás senkinek, alapvetően rossz döntés az iskolák kinyitása, amíg nem kapják meg a tanárok a második oltást is - ezt gondolják az Eduline olvasói az oktatási intézmények kinyitásáról. A szakportálnak azt is mondták, hogy az érettségik előtt kár kockáztatni a nyitást, elég lenne május közepe után. Az iskolák és az óvodák április 19-én nyitnak, amiről már megjelent a kormányrendelet. A portál szavazásából kiderült, hogy a diákok nem látják sok értelmét, hogy az írásbeli érettségi vizsgák előtt két héttel visszatérjenek az osztálytermekbe.

Sokan attól tartanak, hogy ha április 19-e és május eleje között megfertőződnek az iskolában, pont az érettségire betegednek le vagy kerülnek karanténba.

A portál emlékeztet, a héten kezdődik a tanárok oltása, első körben azokat az óvodai, általános iskolai és gimnáziumi pedagógusokat oltják majd, akik március 24-ig regisztráltak a vakcinára. Az oltásuk a tervek szerint április 1-jén, 2-án és 3-án zajlik majd kórházi oltópontokon. A második kör regisztrációs határideje március 29-én éjfélkor járt le - azokat, akik ekkor jelentkeztek, jövő héten hívják majd be az oltópontokra.

Az érettségi május 3-án indul, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az a szándéka, hogy az hagyományos módon szervezik meg, tehát szóbeli is lenne, ami tavaly, a koronavírus-járvány miatt, elmaradt.

Címkék:
biztosítás, iskola, oktatás, járvány, érettségi, pedagógus, veszély, oltás, szavazás, koronavírus, nyitás, április 1.,