Maruzsa Zoltán: légből kapottak a pedagógushiányról szóló számok

Világgazdaság2020. szeptember 14. 10:02

Három évvel ezelőtt egyes szakszervezetek szerint négyezer pedagógus-álláshely állt üresen, idén ezerkétszázról szóltak a hírek, természetesen mindkettő légből kapott. Akiket korábban elszívott a turizmus, azok most visszatérhetnek az oktatásba - mondta el Maruzsa Zoltán egy interjúban.

"A tankerületi központok tájékoztatása szerint mindig van érdeklődő az üres álláshelyekre. Az iskolák megbízható munkáltatók, például akiket korábban elszívott a turizmus, azok most valószínűleg visszatérnek az oktatásba, a validált statisztikai adatokat persze legkorábban csak novemberben ismerhetjük meg. Három évvel ezelőtt egyes szakszervezetek szerint négyezer pedagógus-álláshely állt üresen, idén ezerkétszázról szóltak a hírek, természetesen mindkettő légből kapott" - nyilatkozta a Világgazdaságnak Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

Idén nyáron 10 százalékkal emelkedtek a pedagógusbérek emlékeztetett az államtitkár, előtte, az életpályamodell bevezetésekor, 2013-2017 között viszont 50 százalékkal.

Címkék:
hrcentrum, oktatás, turizmus, tanár, hiány, államtitkár, tanárhiány, pedagógushiány, maruzsa zoltán, pedagógus életpályamodell,