Ennek sokan fognak örülni: megmenekültek a Waldorf iskolák

Pénzcentrum/Index.hu2019. július 19. 15:31

A köznevelési törvény nemrég elfogadott módosítása nem fogja hátrányosan érinteni a Waldorf-iskolák működését, mondta az Indexnek Szabó Zoltán a Magyar Waldorf Szövetség ügyvezetője.

Ma 45 ilyen általános iskola és 59 ilyen óvida van az országban. Ezeket összesen 10 ezer gyerek látogatja. A köznevelési törvény olyan irányú módosítása, amelyben jegyrendszert vezettek volna be, az éves tanrendet pedig fél évre bontotta volna, ellehetetlenítette volna a Waldorf-iskolák működését. Az utolsó módosítás végül megszüntette ezeket a rendelkezéseket.

A Waldorf-szövetség képviselői szerdán személyesen egyeztettek Bódis József oktatási államtitkárral és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkárral, ahol megnyugtató válaszokat kaptak kérdéseikre. A kötelező osztályozásra vonatkozó előírást sikerült visszavonatni, a Waldorf-intézményeket potenciálisan veszélyeztető többi módosítással kapcsolatban pedig sikerült egyértelmű helyzetet teremteni.

Így gyakorlatilag elhárult minden olyan veszély, ami a köznevelési törvény módosítása alapján ellehetetleníthette volna a Waldorf-intézményeket, olvasható a szülőknek kiküldött tájékoztatóban.

Címkék:
hrcentrum, iskola, általános iskola, suli, tanrend, vida józsef, köznevelési törvény módosítás,