Újabb csapást kapott a magyar oktatás: sokan már itthon sem bíznak benne

NapiCsárt2018. szeptember 18. 17:30

Újabb elkeserítő adatot közölt a magyar oktatásról az Eurostat. Most azonban nem egy nemzetközi rangsorból való kimaradásról van szó, hanem egészen egyszerűen arról, hogy Budapest lakói mennyire elégedettek városuk iskoláival, egyéb oktatási intézményeivel. Az eredmények magukért beszélnek, a statisztikákban vizsgált országok közül Budapest hátulról az ötödik helyen végzett, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a megkérdezettek majd fele elégedetlen az oktatás színvonalával.

Budapesten elkeserítően kevesen, mindössze a megkérdezettek 51 százaléka volt elégedett a városban található iskolákkal és egyéb oktatási intézményekkel - derült ki az Eurostat frissen publikált adataiból.

Loading...

Magyarország fővárosa az összesített lista alapján hátulról az 5. helyen végzett, Budapestnél csupán Rómában, Madridban, Bukaresten és Szófiában elégedetlenebbek a helyiek az oktatás színvonalával. További érdekesség, hogy London világhírű egyetemei ellenére csupán az európai középmezőnyben kapott helyet, a szigetország fővárosában ugyanis a helyiek csupán 66 százaléka elégedett az oktatással.

A lista élén egyébként Dublin végzett, az ír fővárosban, ugyanis 83 százalékos volt az elégedettség, míg a második Oslóban 80, a bronzérmes Helsinkiben pedig 79.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, oktatás, eurostat, statisztika, iskolak,