Késve kaphatnak fizetést az iskolai takarítók, gondnokok

Magyar Nemzet2017. január 26. 10:01

Országszerte több iskola technikai dolgozónak még nem módosította a szerződését a Klebelsberg Központ (KK), így előfordulhat, hogy az érintettek késve kapják majd meg a fizetésüket - írja a Magyar Nemzet.

FRISS!

Cikkünk megjelenése után közleményben reagált a Klebelsber Központ:

Minden, az állami intézményfenntartás rendszerében dolgozó munkavállaló kap fizetést február elején, az ezzel kapcsolatban megjelent sajtóhírek nem felelnek meg a valóságnak. Az állami intézményfenntartás decentralizációjának következtében a tankerületi központok feladata és felelőssége a foglalkoztatással kapcsolatos összes tevékenység elvégzése. A Klebelsberg Központnak, mint középirányítónak az elvárása a tankerületek felé az, hogy ezekkel a feladatokkal határidőre készüljenek el. Hangsúlyozzuk, hogy minden dolgozó megkapja a bérét jövő hónap elején, a tankerületi központok ütemezetten végzik a feladataikat és mindent megtesznek azért, hogy zökkenőmentes legyen az átvett és újonnan felvett kollégák foglalkoztatása.

Bár január 1-jétől már a KK lett a munkáltatójuk az olyan, korábban önkormányzati dolgozónak számító iskolai munkatársaknak, mint például a takarítók, a portások, a gondnokok vagy a karbantartók, még nem rendeződött az érintettek jogviszonya.

A problémát Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is megerősítette a lapnak, míg Turcsik Viktor, a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola vezetője azt is elképzelhetőnek tartja, hogy emiatt késnek majd a fizetések. Ugyanis, amíg a kinevezések módosítását nem hitelesítette a tankerületi központ, addig a bérek kifizetése nem lenne jogszerű.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ráadásul az Magyar Államkincstár központosított illetményszámfejtő rendszerében (KIRA) az érintett dolgozókat önkormányzati státusból államivá kell sorolni, és csak ezt követően indulhat meg a bérszámfejtésük.

 

Címkék:
fizetés, iskola, takarító,