Nem csökkentik a külföldi diákok támogatását

Magyar Hírlap2016. július 25. 09:32

A magyar felsőoktatásra fordított költségvetési támogatás összegét nem csökkentik annak a programnak, amelyet a külföldi diákok magyarországi felsőoktatási tanulmányainak segítésére hoztak létre - írja a Magyar Hírlap.

A külföldi diákok magyarországi felsőoktatási tanulmányaira létrehozott Stipendium Hungaricum programról tett fel írásbeli kérdést Farkas Gergely, a Jobbik képviselője. Az ellenzéki képviselő azt firtatta, hogy miért diszkriminálják a magyar hallgatókat, és ki a felelős a pályázatokkal kapcsolatos problémákért. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában leszögezte: a Stipendium Hungaricum program forrásai nem csökkentik a magyar felsőoktatásra fordított költségvetési támogatás összegét, és a magyar hallgatókat nem érheti hátrány a külföldi hallgatók részarányának növekedése miatt.

Az államtitkár kiemelte: a program hallgatói nem állami ösztöndíjas, hanem önköltséges helyre nyernek felvételt, ennek az önköltségnek a biztosítása teszi ki az ösztöndíjasok juttatásainak jelentős részét.

Címkék:
egyetem, oktatás, támogatás, felsőoktatás, diák, külföldi, program, jobbik,