Ezt "eszik" a gyerekek a magyar Minta-Menzán

Pénzcentrum/Index.hu2015. november 4. 16:35

Moslékot kaptak a békéscsabai iskolások a Minta-Menzán: fokhagymás harcsaapró és burgonyás csicsóka volt a menü, de se az állaga, se az íze nem tetszett a gyerekeknek. A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény elnézést kért és kárpótlást ígér.

Éhes gyerekek uborkát ettek kenyérrel, az elsősök sírtak, éhesek voltak! Megkóstoltam, büdös és undorító

- írta egy felháborodott anyuka a Facebookra egy békéscsabai általános iskola keddi ebédjéről.

A menzán zöldborsó leves, valamint fokhagymás harcsaapró burgonyás csicsóka körettel volt a menü. Ez viszont egyáltalán nem látszott rajta. A közösségi oldalon volt, aki kutyaeledelhez, volt, aki hányáshoz hasonlította. A kinézetet az étel íze sem ellensúlyozta: aki kóstolta, borzalmasnak és büdösnek írta le.

A burgonyás csicsóka köret valóban nem volt szerencsés választás, ezért valamennyi étkezőtől elnézést kérek az intézmény valamennyi dolgozója nevében, ez az étel nem fog többet étlapon szerepelni. A csütörtöki napon valamennyi érintettet kárpótolni fogjuk

- tudta meg a Beol az ebédet szállító Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézménytől.

Az intézmény azt is közölte a portállal, hogy 2011-ben csatlakoztak a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének Mintamenza programjához. Ennek célja, hogy a gyerekek egészséges ételeket kapjanak, valamint új, eddig ismeretlen ízeket vezessenek be a közétkeztetésbe.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Loading...

Címkék:
karrier, iskola, menza, kaja, menzareform,