Diákhitelesek, figyelem! Így alakul a kamat

Pénzcentrum2014. december 17. 14:33

Stabilan alacsony marad a Diákhitelek kamata a következő fél évben. A Diákhitel Központ 5,75 százalékban határozta meg a szabad felhasználású Diákhitel1 kamatát a 2015. január 1-je és június 30-a közötti időszakra vonatkozóan is. A kötött felhasználású Diákhitel2 kamatlábából az állami kamattámogatás folytán az ügyfelekre eső rész továbbra is fix 2 százalék.

Nem változik a Diákhitel kamata. Az ügyfelek a jelenleg is érvényes 5,75 százalékos kamattal számolhatnak a szabad felhasználású Diákhitel1 esetében. A kötött felhasználású Diákhitel2 2015. január 1-től június 30-ig érvényes teljes kamatlábát 7 százalékban állapította meg a Társaság, azonban az ügyfelek számára felszámított kamat továbbra is mindössze fix 2 százalék. Az ezen felüli kamatrészt a Magyar Állam kamattámogatás formájában állja a hitelfelvevő helyett.

A Diákhitel felvehető összegei változatlanok: a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukció esetében havi 15 és 50 ezer forint közötti összeg igényelhető, míg a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvehető összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett képzési önköltség.

 

Címkék:
karrier, oktatás, diákhitel, kamat,