Hoffmann Rózsa: sokan tévesen értelmezik az egész napos iskolát

Magyar Nemzet2013. szeptember 4. 08:35

Fokozatosan tennék általánossá az egész napos iskolát - írja Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkárra hivatkozva a Magyar Nemzet.

A lapnak adott interjúban Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár kifejtette: sokan tévesen értelmezik a délután négy óráig tartó iskolai foglalkozásokat, az általános iskola számára a nyitva tartás kötelező, de nem kell az összes diáknak ottmaradnia. Ha a szülők tudnak gondoskodni gyermekük ellátásáról, kikérhetik őket az igazgatótól a kötelező órák után - mondta Hoffmann Rózsa.

Részletek: Itt az egész napos iskola: így kaphat felmentést a gyerek

A szándék egyértelműen az, hogy azok a gyerekek, akikkel nem volna, aki foglalkozzék, mert mindkét szülő sokáig dolgozik, az iskolában értelmesen tölthessék el az időt. Ez egy fokozatos átmenet a lassan általánossá teendő egész napos iskola felé - fejtette ki az államtitkár.

KATTINTS! Mi minden változik idén az iskolákban?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A pedagógus-életpályamodell kapcsán az államtitkár jelezte: az érintettek első ízben már ebben a tanévben részt vehetnek a minősítő eljáráson, hogy magasabb besorolást kapjanak, a következő év januárjától az ezzel járó fizetési kategóriába léphessenek.

 

Címkék:
karrier, iskola,