Bántalmazták az idősotthonban: meghalt a tokaji férfi

24.hu2024. március 27. 09:14

Halált okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy tokaji idősotthonban történt bántalmazással kapcsolatban – írta a 24.hu. A lapnak az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megerősítette, hogy 2024. február 2-án mentő vitte kórházba a tokaji Szent Lázár Időskorúak Otthonának egyik lakóját, aki bántalmazás során fejsérülést szenvedett.

Azt az OMSZ nem árulta el a lapnak, hogy az idősotthon lakóját melyik kórházba szállították. Az biztos, hogy a megsérült idős férfi a bántalmazást követően életét vesztette, de az sem tiszta, hogy a bántalmazás és a férfi halála között mennyi idő telt el. Az intézmény vezetője, Heckler Anna az esettel kapcsolatban egy belső vizsgálatot is lefolytatott, azt viszont nem árulták el, milyen megállapításokat tettek a jelentésben - írják. Mindössze annyit közölt az otthon vezetője, hogy minden rendelkezésre álló információt átadtak a nyomozóhatóságoknak.

Posta György tokaji polgármester annyit reagált a lap kérdéseire, hogy a rendőrségi vizsgálat lezárulta után szívesen adnak majd tájékoztatást. Több forrás azt erősítette meg, hogy egy bentlakó bántalmazta a férfit. További információk alapján feltételezhető, hogy a demens betegeket ápoló osztályon történt az eset. A rendőrség közlése szerint vizsgálják a sérülés és a későbbi halál bekövetkezte közötti összefüggést, gyanúsítotti kihallgatásra egyelőre még nem került sor.

Címkék:
nyugdij, rendőrség, mentők, omsz, nyomozás, idős, haláleset, idősek otthona, idősek, sérülés, bántalmazás, idősotthon, idősotthonok,