Csekély nyugdíjáról vallott a legendás magyar színész: dolgozni akar, de portásnak sem vették fel

Pénzcentrum2024. január 25. 08:33

Szeretne dolgozni a nyugdíj mellett Galkó Balázs, aki most elárulta, 150 ezer forintot kap havonta a nyugdíjemelés után. Korábban portásnak jelentkezett a Radnóti Színházba, de nem kapta meg az állást, az igazgató, bár szeretne neki segíteni, de nem a 74 éves színésznek való ez a munka - az az ígéretet kapta Kováts Adéltól, hogy talál neki valamilyen feladatot.

150 ezer forintra emelkedett a nyugdíja, és bár tudja, hogy vannak, akik ettől kevesebb pénzből élnek, ő szeretne dolgozni - mondta a Story magazinnak Galkó Balázs. A színész korábban portásnak jelentkezett a Radnóti Színházba, de nem kapta meg az állást, Kováts Adél igazgató azt mondta, szeretne neki segíteni, de nem a 74 éves színésznek való ez a munka.

Ez egy három műszakos állás napi nyolc órában. És ugyan csak havi pár alkalommal nem érnék rá, de a helyettesítésemet akkor is meg kellene oldani. Nagyon jót beszélgettünk, és felajánlotta, kitalál majd valamit. Egyelőre nem tudom, miben gondolkodik…

- magyarázta Galkó Balázs, akinél pár éve nyelvgyökdaganatot diagnosztizáltak. Most arról számolt be, „rákilag” már rendben van, elviselhetően érzi magát, nem szorul segítségre a hétköznapi életében. Amikor teheti, szívesen látogatja vidéken élő, már felnőtt gyerekeit.

A napok reggeltől estig telnek, mennek egymás után. Szívesen megyek színházba megnézni a kollégákat, vagy moziba, vagy sétálok. És várom, hogy valahol még szükség legyen rám…

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- tette hozzá.

Felmérést készít a Pénzcentrum!

Címkék:
nyugdij, álláskeresés, színész, nyugdíjas munka, színház, nyugdíjkiegészítés,