Nevetségesen alacsony nyugdíjat kap a Szomszédok legendás szereplője: ebből hogy lehet megélni?

Pénzcentrum2022. szeptember 12. 11:04

A kata adózási rendszer megszűnése nemcsak lelkileg, de anyagilag is megviselte Pásztor Erzsi színművészt: ha abba kellett volna hagynia a munkáját, nehezen jött volna ki a nyugdíjából.

Nem titkolja, hogy 150 ezer forint a nyugdíja, ami szerinte nem számít rossznak, de próbáljon valaki ebben a gazdasági helyzetben ennyibő megélni! Ahhoz, hogy gond nélkül fenn tudjon mindent tartani, és ki tudja fizetni a dráguló rezsit, szüksége van munkájából származó bevételre" - nyilatkozta Pásztor Erzsi a Blikknek.

Ha nem dolgoznék, nem tudnék megélni

 – vallotta be őszintén. A Kossuth-díjas színművész megélhetése is veszélybe került a KATA-s rendszer szigorításával, hiszen eddig ő is egyéni vállalkozóként dolgozott a színházaknak.

A színésznő rendkívül hálás, hogy 86 évesen még midig foglalkoztatják őt a színházak és számolnak vele a rendezők. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Címkék:
nyugdij, kata, Kossuth-díj, nyugdíjas, szomszédok, kisnyugdíjas, nyugdíjak,