Nyugdíjasok, figyelem! Fontos változás élesedik, ezt minden érintettnek tudnia kell

Pénzcentrum2022. augusztus 22. 20:28

A munkaadókat, és a nyugdíj mellett dolgozókat is érinti az a jogszabály-módosítás, ami tíz nap múlva lép életbe.

Idén szeptember elsejétől egészen jövő augusztus végéig, tehát egy teljes éven át nem szüneteltetik azok nyugdíját, akik bizonyos szektorokban dolgoznak az öregségi ellátás felvétele mellett. Ez azokra vonatkozik, akik szociális, gyermekvédelmi, gyermekjóléti szolgáltatónál, intézményben, hálózatnál, illetve köznevelési vagy szakképző intézményben folytatnak kereső tevékenységet - írja az adó.hu.

Az eddigiektől eltérően nem szüneteltetik azon személy öregségi nyugdíját, korhatár előtti ellátását, szolgálati járandóságát, átmeneti bányászjáradékát, illetve táncművészeti életjáradékát a fent felsorolt személyeknek, vagyis nekik továbbra is járnak majd az ilyen típusú juttatások. Azokban az esetekben viszont, amelyekben 2022. augusztus hónapban szünetel az ellátás folyósítása a korábbi szabályozás alapján, az érintett személynek az ellátás újbóli folyósítását kérelmeznie kell a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál - a kérelemhez szükséges foglalkoztatói nyilatkozat mellékelésével együtt.

Címkék:
nyugdíjas, nyugdíjemelés, nyugdíjrendszer, nyugdíjjárulék, szabályozás, ellátás, nyugdíjasok, nyugdíjak, nyugdíjkalkulátor,