Soron kívüli nyugdíjkiegészítés kellhet a magas infláció miatt? Megszólalt a Parlament

Pénzcentrum2022. március 9. 10:41

A magas infláció miatt, soron kívüli nyugdíj kiegészítésre van szükség. A valóságos infláció és a nyugdíjemelés mértéke közötti növekvő különbségek komoly nehézséget jelentenek az idős emberek megélhetésének biztosításában - közölte a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület.

Mint írták, az évelejei nyugdíjemelés arra a törvényi kötelezettségre épült, hogy a tervbe vett fogyasztói áremelkedéssel megegyező mértékű emelés biztosítja a nyugdíjak reálértékének megőrzését. A tavaly nyáron elfogadott költségvetési törvényben szereplő három százalékos inflációs prognózis tarthatatlansága már hamar kiderült a döntéshozók számára is. A tervezett pénzromlás mértékéhez igazodva decemberben (MK. 225. sz. XII.9-én) a Kormány öt százalékos nyugdíjemelésre korrigálta a téves várakozását.

A tényleges fogyasztói árnövekedés mértékét a KSH által nyilvánosságra hozott 2022.januári 7,4 %-os, majd a februári 7,9 %-os, továbbá a márciusi 8,3 -%-os pénzromlás mutatja.

A valóságos infláció és a nyugdíjemelés mértéke közötti növekvő különbségek komoly nehézséget jelentenek az idős emberek megélhetésének biztosításában - tették hozzá.

Az időseknek jogszerűen járó nyugdíj kiegészítés összegének visszatartásával a Kormány a nyugdíjasokat ismét kényszerhitelezővé teszi. Elvárjuk a Kormánytól, hogy intézkedjen a tényleges inflációhoz igazodó, soron kívüli nyugdíj-kiegészítés folyósítása érdekében. Az alacsony nyugellátásban részesülő honfitársaink életkörülményeinek és életkilátásainak romlása miatt, nem fogadhatóak el a későbbi korrekciók ígéretei

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- fogalmazott az egyesület.

Címkék:
nyugdij, kormány, nyugdíjas, nyugdíjemelés, infláció, parlament, nyugdíjasok, nyugdíjkiegészítés, pénzromlás, nyugdíjas parlament, infláció mértéke,