Nyugdíjasok, figyelem: másfél hónapig nem érkezik pénz az államtól, óvatosan a költekezéssel

Pénzcentrum2021. november 29. 12:01

Decemberben előbb érkezik a nyugdíj, már másodikán elutalják a bankszámlákra, és a posta is előbb kezdi kihordani az ellátásokat. Azonban ez sokaknak okozhat nehézséget. Ugyanis a következő utalás csak január közepén várható, tehát másfél hónapot kell kihúzniuk az időseknek a decemberi nyugdíjból.

2021-ben általában minden hónap 11-én vagy 12-én érkezett meg a nyugdíjasok bankszámlájára az adott havi nyugdíj, decemberben azonban változni fog a kifizetés dátuma.

Ugyanis, aki bankszámlára kapja a nyugdíjat, annak már másodikán megérkezik az ellátása - a posta is előbb kezdi kihordani a decemberi nyugellátásokat, a vonatkozó naptár szerint.

Érdemes azonban észnél lenni, és a szokásosnál jobban beosztania a nyugdíjukat az időseknek,

ugyanis a 2022. január havi nyugdíj utalás időpontja 2022. január 12. (ez egy szerdai nap lesz).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Tehát majdnem másfél hónap telik majd el két kifizetés között - és közben jönnek az ünnepek is.

Címkék:
nyugdij, nyugdíjas, posta, utalás, december, január, nyugdíjasok, kifizetés, nyugdíjkifizetések,